Vanaf 40 euro gratis verzending in Nederland & vanaf 60 euro gratis verzending naar België.

Over ons

“Het telen van duurzame biologische gourmetpaddenstoelen en microgreens in Amsterdam voor Amsterdammers.”

Wat doen wij?

Tuintje van Adam is een organisatie die is ontstaan uit een ideologisch standpunt met betrekking tot de voedselproductie van Amsterdam. Het uiteindelijke doel is een blijvend onderdeel te worden van de Amsterdamse voedselketen.  

Wij kweken onze microgreens & gourmet paddenstoelen via duurzame stadlandbouw. Duurzame stadslandbouw heeft een toekomst in Amsterdam, aangezien het hierdoor mogelijk is voor Amsterdammers om nieuwe soorten voedsel te ontdekken en ze zo dichterbij hun voedsel te brengen. 

Onze producten kunnen het hele jaar door binnen gekweekt worden d.m.v. de techniek “vertical farming”. Hierdoor wordt elke vierkante meter optimaal benut zonder te hoeven inleveren op de oogst.

Onze producten

Wij kweken paddenstoelen en microgreens.  Dit zijn zeer gezonde producten; ze bezitten o.a. veel vitaminen en proteine.

We leveren deze producten momenteel vers aan de Amsterdamse horeca en rechtstreeks aan Amsterdammers. Wij bieden ook andere gerelateerde producten aan.

Wij hebben o.a. producten voor de thuiskweker of eigen gemaakte pure paddenstoelen supplementen. 

Klik hier voor al onze actuele producten.

Onze productie

Wij maken gebruik van de techniek “vertical farming”. Dit om zo efficiënt mogelijk te kweken per m2. Dit doen we voor zowel de microgreens en paddenstoelen. 

Onze productie is duurzaam ingericht en onze voornaamste grondstoffen zijn lokale afval/restmaterialen. Daarnaast heeft het kweken van paddenstoelen en microgreens heel weinig water en energie nodig.

Daarnaast hergebruiken we al ons afval van de microgreens. Dit afval is een geweldige grondstof voor de productie van onze paddenstoelen.  

Wil je weten hoe we dit doen? Klik hier

Stadslandbouw

Stadslandbouw kan efficiënter zijn in het produceren van sommige soorten voedsel en heeft een enorme ontwikkelingspotentie. Voor het groeien van beide producten is weinig ruimte nodig om een duurzame bijdrage te leveren in de voedselvoorziening van Amsterdam. 

De distributie is lokaal en snel. Onze producten zijn dezelfde dag nog beschikbaar voor de stad. Al onze persoonlijke bezorgingen worden gewoon op de fiets gedaan.

Door de perfecte groeiomstandigheden is het mogelijk om alle geteelde  voedselsoorten het hele jaar aan te bieden. Tuintje van Adam heeft als missie om Amsterdam te verrijken met nieuw en gezond “eigen”  voedsel.

Wil je ons volgen?

Tuintje van Adam kan je volgen om de laatste updates te ontvangen.

Samenwerking

Wij staan altijd open voor mogelijke samenwerkingen. Heb je een idee, verzoek of algemene interesse? Neem hier dan contact met ons op.