Recept koningsoesterzwam

Pasta gemaakt met verse koningsoesterzwammen van Amsterdamse bodem. 

De koningsoesterzwam is heel erg lekker en door de vlezige voet een uitstekende vleesvervanger. Je kan de koningsoesterzwam op verschillende manieren bereiden en dit is ons recept voor thuis. Je kan de paddenstoelen bij ons vinden in de winkel.

Alle dierlijke producten kan je vervangen. Een plantaardige room is bijv. een goed alternatief voor de crème fraiche.

Bereidingswijze:
Pan goed verwarmen, scheut olijfolie of spekjes toevoegen.
Ui en knoflook, fijngesneden, toevoegen. Even laten fruiten. 

Voeg de paddenstoelen toe en meng het geheel met kruiden goed. Wanneer de pan goed warm is afblussen met de witte wijn. 

Voeg hierna de romige ingrediënten (crème fraiche & blauwe kaas of plantaardige room) toe. Laat het geheel even zacht doorgaren. Roer de saus regelmatig door en het is klaar om bij verschillende soorten pasta te eten. Wij vinden gnocchi ook erg lekker erbij.

Bon Appétit!

Benodigdheden:
Koningsoesterzwammen 500 gram
1 ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden.
Spekjes 150 gram
Crème fraiche 75 gram
Blauwe schimmelkaas 150 gram
Witte wijn 150 ml
Spaghetti of pasta naar keuze
Zout en peper
Oregano en basilicum
Olijfolie

Koningsoesterzwammen recept pasta
koningsoesterzwam koken pasta
koningsoesterzwam recept pasta

Wil je ons volgen?

Tuintje van Adam kan je volgen om de laatste updates te ontvangen.